ZELENINOVÉ “TACOS” NA LISTECH SALÁTU
Lehká alternativa klasických tacos bez lepku a plná chutí. Vše se podává v čerstvých listech salátu, které nahrazují tradiční tortilly.
Množství: 3 porce, ideální pro lehký oběd nebo večeři.
Rychlý pohled do pánvičky. Jak vypadá příprava těchto svěžích a křupavých zeleninových "tacos" na listech salátu?
Ingredience na náplň:
- 1 hrnek na kostičky nakrájené červené cibule
- ½ hrnku zeleninového vývaru (bez soli a bez škrobu – ideálně domácí)
- 1 hrnek na kostičky nakrájených cuket nebo hlívy ústřičné (alternativa za houby)
- 3–4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky (sladké, ne uzené)
- špetka kajenského pepře (volitelné)
- mořská sůl dle chuti
- šťáva z 1 limetky (nebo citronu)
Postup:
- Na středním plameni orestuj cibuli na lžíci vývaru, dokud nezměkne (cca 4–5 min).
- Přidej cuketu nebo hlívu, česnek, koření a podle potřeby dolévej vývar. Nech krátce provařit.
- Ochuť limetkovou šťávou a lehce dosol.
- Směs servíruj do listů salátu jako do "tacos".
- Navrch přidej zeleninové posypy a podávej čerstvé.
Ingredience na servírování:
- Listy římského nebo ledového salátu
- Nakrájené cherry rajčátka
- Ředkvičky na plátky
- Strouhaná mrkev
- Červené zelí na jemné nudličky
- Nasekaný čerstvý koriandr nebo petržel
- Klidně i pár koleček čerstvé okurky
